Начална страница  ЗА ФИРМАТА
   Направления
   Философия
   История
  Корпоративно гражданство
   Цифри и факти
   Представителства
И
  ПРОДУКТИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО
 

   Тенденции в строителството
   Прозоречна и фасадна техника
   Сградна техника
   Подземно строителство
И

Потърсете продуктите в картата на сайта !  КАРТА НА САЙТА
Контакти с фирмата  ЗА КОНТАКТИ
И
Корпоративно гражданство

   Като предприятие, развиващо международна дейност и работодател с чувство за отговорност, REHAU поема ангажименти, надхвърлящи неговия същински предмет на дейност. В световен мащаб ние защитаваме екологичните, икономическите, социалните и културни интереси в най-различни обществени сфери. При това целта винаги е да се поеме дългосрочна обществена отговорност, вместо да се върви точка по точка, без да се залага на траен ефект.

Наука
   Подпомагането на науката е важна съставна част на нашата обществена ангажираност. Защото науката означава напредък. Като водещ производител на системи и двигател на иновациите в решенията, базирани на полимерите в дейностите строителство, автомобилни технологии и промишленост, нашето предприятие от няколко години присъжда в цяла Европа наградата на REHAU за наука и наградата на REHAU за техника. И двете награди са насочени към абсолвентите от висшите училища, занимаващи се в своята научна работа с икономическите аспекти на предприятията с международна дейност, независимо дали става дума за маркетинг, информатика или пък техника и обработващи процеси. През 2005 г. бяха присъдени: наградата на REHAU за Техника в Рехау, Германия, наградата на REHAU за наука в Мури/Берн, Швейцария и наградата на REHAU за икономика в Сибиу, Румъния.

   REHAU спонсорира в световен мащаб симпозиуми на специалисти и срещи на експерти на теми от науката и техниката. В Москва например подпомагаме "Клуба на германските архитекти и инженери " - KdAI. В рамките на фирмата на колоквиума на REHAU са поканени за участие сътрудници от всички направления. Тук редовно изнасят реферати именити наши и гостуващи учени по теми и новости, свързани с бъдещето, които в частност имат значение за преработката на полиамиди.

Социално спонсорство
   В световен мащаб REHAU се ангажира със социални проблеми. Независимо дали става дума за парични помощи за американския червен кръст за жертвите на урагана от есента на 2005 г. или пострадалите от наводненията по Елба през 2002 г., редовни помощи чрез имуществени дарения като профили за дограма в детски домове и домове за сираци в руския град Твер, за детска болница в украинската столица Киев, за румънски училища в рамките на спомагателните мисии на Lyceum Corps of Volunteers или под формата на коледни подаръци за децата в един дом в Долна Австрия - REHAU (често и зад кулисите) с дълбока убеденост реализира социални проекти, като помага на изпадналите в нужда.

   Освен това на различни места REHAU се ангажира с обществени дейности, като празници на градовете, регионални спортни събития и културни мероприятия. В Германия нашето предприятие е съосновател на предприемаческата инициатива “Хохфранкен” – партньорско обединение на няколко фирми, подпомагащо културни и икономически дейности в севернобаварския регион.

Култура
   В световен мащаб REHAU редовно подпомага културните изяви. Например в Москва нашето предприятие подпомага световно известното трио Рахманинов, а в Берн – известният музей на изкуството. В английската правителствена резиденция Ross-on-Wye – малък град в Herefordshire, REHAU допринесе за реализацията на една културна програма във формат “световен град”. В Ерланген – Среден Франкен, след зрелищното тържество по случай 1000-годишнината, реализираните от REHAU огромни декоративни пилони, напомнят за забравени исторически събития в областта. Във Фихтах – в Баварския лес, REHAU бе главен спонсор на тържествата по случай 600-годишнината. В рамките на предприемаческата инициатива “Хохфранкен” в Хоф ние подпомагаме да се осигури бъдещето на Международните филмови дни, които след Берлинале се считат за вторият по важност филмов фестивал в Германия . В седалището на предприятието в Рехау , всяка година “РЕХАУ АРТ” е място за срещи и диалози, за изкуство и история, и привлича хиляди посетители с атрактивните изложби и културни мероприятия.

И
И
И
| Фирми | Актуално |
Copyright ©иии1993 - 2007  От ВАС за ВАСиииВсички права запазени
И