Начална страница  ЗА ФИРМАТА
   Направления
   Философия
   История
   Корпоративно гражданство
  Цифри и факти
   Представителства
И
  ПРОДУКТИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО
 

   Тенденции в строителството
   Прозоречна и фасадна техника
   Сградна техника
   Подземно строителство
И

Потърсете продуктите в картата на сайта !  КАРТА НА САЙТА
Контакти с фирмата  ЗА КОНТАКТИ
И
ИREHAU в Австрия и Югоизточна ЕвропаИИИREHAU – иновационен доставчик за строителствотоИИИREHAU – креативен партньор на автомобилната индустрия
ИREHAU – водещ доставчик на системи за промишлеността
И
REHAU - кратък профил

   Като първокласна марка за полимерно базирани решения REHAU е международен лидер в областите строителство, автомобили и промишленост. Със собствени сили и иновационна мощ и компетентност ние генерираме непрекъснат растеж както в технологиите за повърхностна обработка, така и в разработването на материали и системи. Над 14 000 работници и служители в 170 обекта по цялото земно кълбо са ангажирани с успеха на нашето независимо фамилно предприятие.

Основаване
1948 г. в Рехау – Горен Франкен; смяна на обикновените материали с полимерни такива; първи изделия – налчета за обувната промишленост, маркучи за вода и части за автомобилната промишленост
1956 – първият чуждестранен клон в Австрия
1996 – администрацията за Югоизточна Европа се установява в седалището в Австрия – Гунтрамсдорф край Виена
2000 – основателят на фирмата Хелмут Вагнер предава ръководството на фирмената група на своите синове – Йобст Вагнер става президент на борда на супервайзерите(“надзорен съвет”, Supervisory Board), Д-р Файт Вагнер става вицепрезидент

Развитие
   Първоначално REHAU се установява успешно в Германия и съседните западни страни. Основава се първият чуждестранен филиал се установява в Австрия. Следва разширяване из цяла Европа и експанзията в Северна Америка, Азия и Австралия. Днес REHAU е представен в над 50 страни по целия свят.

Бъдеще
   И в бъдеще REHAU ще остане независим и ще се ориентира към средносрочни и дългосрочни цели, вместо да поставя на преден план краткосрочните печалби. Насочена към стабилен растеж, групата на предприятието концентрира своите действия по браншове и региони, обещаващи дългосрочен потенциал..

Структура
   РЕХАУ е активна в световен мащаб с различна тежест в отделните области на бизнеса в съответните региони. Географски групата предприятия е разделена на осем региона: Централна Европа (Средна Европа с Германия, Полша, Балтийския район, Финландия), Юг (Южна Европа, Южна Америка, части от Северна Африка), Югоизточна Европа (Югоизточна Европа с Гърция, Чехия и Турция ), Изток (Русия, Беларус, тюркменски държави), Западна Европа (Франция, Швейцария, Бенелюкс, части от Северна Африка), Северна Америка (Северна и Средна Америка), Азия и Австралия (Азия и Австралия), както и региона на GS (Великобритания, Ирландия, Скандинавия, Южна Африка). Управленската централа на групата РЕХАУ се намира в Мури/Швейцария. 

- 2006 награда за най-добър офис за новия административен офис на РЕХАУ 
- 2006 BME-награда за иновативна мрежа за закупуване
 

Сфери на дейност

Строителство
   Архитекти, плановици, инвеститори и търговци, потребители и ползватели печелят от комплексните системни решения за строителството. В Европа ние сме водещи доставчици на полимерно базирани решения, благодарение на нашето уникално разнообразие от програми за прозоречни и фасадни системи, домостроителната и сградостроителната техника, както и тръбни системи за ниското строителство. 

Автомобили
    Като новаторски партньор в разработките, REHAU подпомага автомобилната промишленост в нейния стремеж систематично да подобрява дизайна, комфорта и сигурността. Независимо дали става дума за комплексни външни детайли като брони или калници, интелигентни модули за водопроводи и въздуховоди за стъклочистачни и климатични уредби или термопластични уплътнителни системи – като първокласна марка REHAU вече е представен във всеки трети автомобил, произведен в Европа и в почти всички автомобили от горния клас.

Промишленост
   В промишлеността REHAU се е утвърдил като иновационен източник на идеи и надежден сериен и системен доставчик за различни приложения – от мебелния бранш и домакинските уреди до въздухоплаването и космическите полети – ние предлагаме широкообхватни пакети от услуги и сервизно обслужване.

Академия REHAU 
   Ние сме в помощ на нашите партньори чрез изпитани методи за стимулиране на продажбите, по въпросите на маркетинга или в търговското и техническото фирмено управление. Ние помагаме при търгове и планиране на обекти, правим обучения в семинари и оказваме практическа помощ – от специализирани програми за електронна обработка на информацията до комплексния панаирен щанд.

Изследвания и иновации
   REHAU се занимава с браншово специфична изследователска работа, ориентирана към клиента, разработва нови материали, рецептури и способи и ги довежда до готовност за серийно производство. В колективната дейност на приложните технологии и лаборатории, чрез технологията на производствените процеси и собствено производство на инструменти и машини, REHAU реализира системни решения в полза на клиента.

Иновации (извлечение)
- 1998 Пластмасови калници за Audi A2 в голяма серия
- 2000 Сертифицирана дограма за прозорци Clima-Design за първата “пасивна” къща(Passivhaus) 
- 2001 Ролади за шкафове RAUVOLET-metallic-line
- 2002 Фасадна система REHAU-Polytec 50 
- 2003 Въздушно-почвена топлообменна система AWADUKT Thermo
- 2004 Най-моделна лепилна технология за едроплощни стъклени фасади 
- 2004 Division-Award за система за управление на катастрофи при автомобилите (Crash-Management-System Automotive)
- 2005 Шумопоглъщащи ролади за шкафове RAUVOLET-acoustic-line

Работници и служители:
- Германия - ок. 7.000
- Австрия - ок. 450
- Югоизточна Европа - ок. 450
- Европа - ок. 12.000
- в целия свят – над 14.000

Седалища:
Германия – 16 бюра за продажби, 13 завода, 2 управления
Австрия - 3 бюра за продажби, 1 завод, 1 управление
Югоизточна Европа - 12 бюра за продажби, 1 завод
Европа - 89 бюра за продажби, 27 завода, 11 управления
в целия свят –  45 завода, 16 управления

И
И
И
| Фирми | Актуално |
Copyright ©иии1993 - 2007  От ВАС за ВАСиииВсички права запазени
И